Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Sport a zábava v Turecku

Někteří lidé jezdí do Turecka především za odpočinkem a za památkami, kterých je tady opravdu hodně. Proto se milovník historie a architektonických skvostů jen těžko rozhoduje, kterou z nich navštívit. Někteří lidé však do Turecka jezdí i proto, aby se pokusili zkrotit divoké vlny moře, nebo prozkoumali podmořský svět. A právě pro ně máme v této rubrice několik tipů!

Rafting

Raftingový ráj – tak by se dalo stručně nazvat právě Turecko. Řeky tekoucí od severu na jih v prosluněných údolích, nádherná přírodní scenérie a voda teplejší než kdekoliv jinde – to všechno má tahle fascinující země ve vínku.

Jestliže se rozhodnete absolvovat takzvanou raftovou expedici, která je v Turecku velmi populární, pak se připravte na kaňony, divokou řeku, hory a soutěsky, osvěžení ve vodách Levantského moře, hydrospeed a mnohé další. Mezi oblíbené oblasti pro rafting se řadí Coruh, který patří mezi deset nejlepších míst pro rafting na světě. Kromě toho se však doporučuje i návštěva míst jako Manavgat, Dragon nebo Barhal.
Milovníci adrenalinu a týmové spolupráce zde jistě zažijí nezapomenutelné chvilky!

Jachting a windsurfing

Velmi populárním sportem a zároveň možností, jak příjemně relaxovat, se v Turecku stal jachting. Ne nadarmo se tedy říká, že je Turecko rájem všech mořeplavců. Mezi oblíbené jachtařské trasy se řadí především ty, které vedou od Marmarisu. Taktéž se velké popularitě těší i plavba po tmavých vodách Gulf Of Gökova.

Ideálním místem pro windsurfing jsou pak zátoky okolo Bodrumu a i v Antalyi mají výborné povětrnostní podmínky pro tento zajímavý sport.

Trekking

Další možností, jak poznat krásy Turecka, je vydat se objevovat nepoznaná místa pěšky. Jestliže se vydáte na delší trasu, můžete využít k odpočinku některý z oficiálních kempů, nebo si jednoduše postavit stan tam, kde to vyloženě není zakázáno. Je zde také možnost zaplatit si přímo v místě Vaší dovolené pěší výlety od jednodenních prohlídek historických měst, až po několikadenní túry do přírody.

Jeskyňářství

JeskyňářstvíMáte-li slabost pro krásné jeskyně, ocitli jste se na správné dovolené! Nejkrásnější jeskyně naleznete v Turecku v oblasti Toros při Středozemním moři, na severozápadě Anatolie a v Thrákii. Turecko nabízí více než 40 000 prozkoumaných a přístupných jeskyní. Nejdelší jeskyni, Pinarozu Cavern, najdete nedaleko Baysehirského jezera.

 

Lyžování

Ač byste to možná nečekali, v Turecku si můžete užít i radovánky na lyžích. Sice nebudete brázdit svahy pouze na přírodním sněhu, ale myslím, že tenhle malý detail milerádi přehlédnete. Mezi populární lyžařská centra beze sporu patří Bursa-Uludag ležící ve výšce 1900 metrů nad mořem nedaleko stejnojmenného městečka Bursa, a Erzurum – Palandöken, které se nachází v nadmořské výšce od 2 200 metrů do 3 100 metrů. Zajímavostí je, že právě toto centrum nabízí nejlepší podmínky pro lyžování v celém Turecku a sněhová pokrývka, která se tady drží od prosince do dubna, má v průměru tři metry.

Břišní tance

Břišní tanceNavštívit Turecko a nenaučit se taje břišních tanců, by bylo téměř trestné. Břišní tance, jenž jsou místními nazývány jako „gobek dans“, Vás přivedou o pár desítek let zpět k sultánovi a jeho sličným tanečnicím. Inspirovat se pak můžete během představení, které se konají snad v každém letovisku.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist