Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Kriminalita v Turecku

Teroristické útoky jsou již globálním problémem. Proto byste i během svých cest do Turecka měli dbát více na svou bezpečnost. Ta by měla být zvýšená především na veřejných prostranstvích, kde se může nacházet větší koncentrace osob. Taktéž se doporučuje, abyste dbali na nařízení místních orgánů.

Jestli je to jen trochu možné, vyhýbejte se oblasti východního a jihovýchodního Turecka. Tato oblast je totiž v mnoha směrech riziková.

Pokud sem však musíte za každou cenu zavítat, informujte o svém počínání ZÚ Ankara nebo GK Istanbul a taktéž se vyhýbejte cestování v noci. Ignorujte žádosti místních obyvatel o vyvezení různých balíčků, filmů či dopisů. Mohli byste se nevědomky dostat do velkých nepříjemností. Vyhýbejte se rovněž provinciím, které sousedí s Irákem, často tu dochází ke střetům.

Ostatní části Turecka jsou ale poměrně bezpečné. Pokud však žena sama vyrazí mimo letovisko či turistickou oblast, může vzbudit až příliš velkou pozornost, která jí nemusí být příliš příjemná. Smířit se budete muset i s drobnou kriminalitou v turistických oblastech (krádež osobních věcí z hotelových pokojů, vykrádání aut, podvody). Výjimečně se pak vyskytují i případy znásilnění. Rozhodně se tedy nedoporučuje nocování pod širým nebem a nechávat nezabezpečené své osobní věci.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist