Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Golf v Turecku

Golfové dovolené v poslední době zažívají velký rozmach. I v Turecku se těší tenhle sport stále větší oblibě, což dokazují slova slavného irského golfisty Davida Fehertyho, který se nechal slyšet, že golf v Turecku znamená nejvyšší kvalitu ve spojení s jedinečnou architekturou a orientální atmosférou.
Již teď je víc než jasné, že těmito slovy vystihl Turecko i jeho golfovou tradici zcela přesně.

Kořeny golfové tradice zde sahají kamsi do roku 1895. Právě tehdy byl v Turecku založen “Constantinople Golf Club“, čtvrtý nejstarší evropský golfový klub. Od roku 1992 pak v Turecku existuje státní program, jehož úkolem je podporovat golfový cestovní ruch. Turecká golfová tradice pak plnohodnotně započala v roce 1994, kdy bylo v Beleku otevřeno první golfové hřiště.

Golfisté z celého světa sem jezdí především za příznivým golfovým podnebím. Mezi ideální období pro trávení volných chvil na zelené trávě a s holí v ruce, se řadí měsíce od října do května.

Mezi nejvyhledávanější golfové rezorty se řadí National Golf Club Antalya v Beleku s osmnácti jamkovým hřištěm. Pro návštěvu tohoto klubu však budete potřebovat certifikát, který bude informovat o Vašem handicapu. Vstup pro muže je s handicapem 28, pro ženy pak s handicapem 36.

Istanbul se může chlubit ještě jinou golfovou raritou – je zde totiž páté nejstarší golfové hřiště na světě a těšit se můžete až na devět jamek.
Další oblíbená golfová hřiště naleznete v Antalyi (National Golfklub Antalya), Mugle i hlavním městě Ankaře.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist