Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Wellness v Turecku

Aby byla dovolená v Turecku dotažena k dokonalosti, nesmíte vynechat některou z léčebných procedur, které zde mají dlouholetou tradici. Že nevíte, kterou ozdravovací kůru si vybrat? Není se čemu divit! Rozhodnout se totiž budete muset mezi sirnatými prameny, termálními bahenními lázněmi a termálními prameny. Stačí si jen vybrat a dopřát svému tělu příjemné, regenerační chvilky!

Historie všech tureckých termálních vod sahá už kamsi do dob vlády Římanů. Již horní vrstva římského obyvatelstva, Patricijové, si velmi dobře uvědomovala blahodárné účinky termálních vod, které obsahují vápenec pocházející z Pamukkale. Ozdravné účinky tureckých termálních vod jsou tedy známy a ceněny již po dlouhá staletí.

Celkem se v Turecku nachází přes tisíc termálních pramenů. Většina z nich se nachází v Egejské a Marmarské oblasti na západu země. Jednotlivé prameny se však od sebe odlišují teplotou (pohybují se v rozmezí od dvaceti do sta stupňů celsia) a složením vody.

Jedněmi z nejstarších termálních lázních jsou ty v Pamukkale ležicí na severozápadě země. Zdejší prameny a bílé vápencové terasy jsou kulturním chráněným dědictvím UNESCO.
Další četně navštěvované lázně jsou lokalizované na severovýchodě střední Anatolie, konkrétně v Kangale. Zdejší procedury a voda obsahující sůl jsou prospěšné především pro jedince, kteří trpí dermatologickými chorobami (např. lupénkou).

Pro jedince trpící revmatismem máme v Turecku taktéž jedny lázně, které jim pomohou zmírnit následky jejich zdravotních potíží. Hovoříme konkrétně o Sultánských bahenních lázních nedaleko Dalyanu (jihovýchod Turecka). Traduje se, že zdejší bahno napomáhá k dosažení věčného mládí. K dosažení tohoto stavu se používá procedura zahrnující natření celého těla, jeho následné opláchnutí a konečně pak absolvování sirné lázně.

Historií opředeny jsou slavné Agamemnonovy lázně, které se nachází západně od Izmiru. Už v dobách válek tady našli útočiště především zranění vojáci.

Snad nejproslulejší jsou však lázně Hammam, kde se provádí především různé wellness ozdravovací kůry. Podle tradice zde vše započne prohřátím v Hammamu, poté Vám masér provede peeling speciální žínkou KESE, která Vám dokonale odstraní starou kůži. K úplnému uvolnění a relaxaci pak dochází po závěrečné mýdlové masáži.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist