Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Zdraví a zdravotní péče v Turecku

Každý z nás jistě touží po dokonalé, ničím nerušené dovolené. Aby tomu tak skutečně bylo, je třeba, abyste nepodcenili prevenci, která je nadmíru důležitá. Proto nezapomeňte zhruba čtvrt roku před odjezdem navštívit svého praktického lékaře a přesvědčte se, že jste zdravotně v pořádku.

Mezi Českou republikou a Tureckem není uzavřena dohoda o bezplatném poskytování zdravotní péče, proto se turistům před odjezdem velmi důrazně doporučuje uzavřít pojištění v České republice pro cestu do zahraničí, a předejít tak nepříjemnostem.

V Turecku platí pravidlo, že pokud zde onemocníte, Vaší povinností je nejprve kontaktovat hotelovou recepci, která co možná nejrychleji zkontaktuje průvodce.

V případě, že bude Vaše onemocnění vyžadovat lékařskou péči a léčebné prostředky, uschovejte si doklady o jejich zaplacení a jejich likvidaci pak po návratu do vlasti uplatníte u pojišťovny, která Vám dle podmínek pojištění příslušnou částku uhradí. Při pojistné události se pak doporučuje co nejdříve kontaktovat asistenční centrálu.

Zdravotní zařízení v Turecku

V případě, že se během svého pobytu v Turecku zraníte a nebo jinak onemocníte, můžete se nechat ošetřit v některé ze zdejších nemocnic. V místních lékárnách (Eczane) si můžete zakoupit některé běžně dostupné léky (např. Lamotil nebo Imodium) a personál je rovněž vyškolen k tomu, aby byl schopen Vám dát injekci.
Je dobré vědět, že v případě, že se lékařské ošetření bude cenově pohybovat do sta eur, platí se v Turecku hotově.
V případě, že by byl Váš zdravotní stav natolik vážný, že by vyžadoval hospitalizaci, zřejmě budete přijati do některé nemocnice v Istanbulu (Nemocnice USA – admiral Bristol, Německá nemocnice, Mezinárodní nemocnice) nebo v Antalyi (Mezinárodní nemocnice v Antalyi).

Zdravotní rizika v Turecku

Jestliže se vydáte do Turecka, není potřeba žádných zvláštních očkování, která by měla posilnit Váš imunitní systém. Nejčastějším problémem, kterému zde turisté musí čelit, je průjem. Tomu však lze předejít tím, že nebudete pít vodu z kohoutku. Stejně tak je dobré se vyhýbat i balené vodě a neomytému ovoci a zelenině. Žádné další zdravotní problémy by Vás během Vaší dovolené v Turecku potkat neměly.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist