Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Pláže a koupání v Turecku

Jestliže se opravdu vydáte zkoumat krásy orientu, nezapomeňte, že Turecko má ve vínku mnohem víc, než jen historické památky, netradiční kuchyni a také konzervatismus, který je dobré respektovat. Někdy je třeba si odpočinout, což můžete učinit na jedné z místních pláží. Jednak si můžete příjemně zaplavat v moři, jednak můžete pozorovat pobřeží, na němž se nachází pozůstatky kdysi vzkvétajících a slavných měst Turecka.

Vítejte v zajetí tureckých pláží, které Vás okouzlí natolik, že je nebudete chtít opustit!

 

Pláž Calis

Calis, TureckoCalis je oblíbená písečná pláž, která se nachází v oblasti Turecká riviéra. U návštěvníků se těší velké oblibě hlavně díky dvěma kilometrům písečné pláže s malými oblázky a průzračně čistému moři! Pokud tedy rádi provozujete vodní sporty, určitě nebudete ochuzeni o nějaký ten adrenalinový zážitek.

Vyhledávaná je i místní promenáda, která se táhne podél celé pláže. V těsné blízkosti pláže se pak nachází mnoho malebných ostrůvků. Pláž Calis a její přilehlé okolí patří mezi často vyhledávané turistické destinace, v jejíž blízkosti se nachází velké množství restaurací a barů. Okolí je mimo jiné obklopeno i mnoha historickými památkami.

Long Beach Kusadasi

Long Beach, TureckoSeznamte se s populární, 18 kilometrů dlouhou, pláží, kterou během Vašeho pobytu v Turecku zkrátka musíte navštívit! Tato písčitá, oblázková pláž je lokalizovaná na egejském pobřeží a je rozdělena do tří pláží – Love pláž, Paradise pláž a Silver pláž.

Všechny pláže ponoukají křišťálově čistou vodu a nabízí prostorné písečné plochy s kavárnami, restauracemi a bary. Těšit se však můžete i na skryté zátoky, jež jsou obklopeny zelení.

Long Beach Kusadasi je vyhlášenou oblastí pro téměř všechny vodní sporty a v její blízkosti se nachází několik zábavných aquaparků.

Pláž Oludeniz

Oludeniz, Turecko Pláž Oludeniz patří mezi jednu z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších pláží v Turecku. Toto oblíbené místo leží asi 15 kilometrů od města Fethiye. Samotná pláž se pak nachází v tzv. Modré laguně, kde můžete navštívit i národní park. Pokud se ptáte, čím je Oludeniz tak jedinečná, že byla zařazena mezi pět nejkrásnějších pláží světa, pak je to jistě díky tomu, že nabízí tři kilometry písečné pláže a křišťálově modrou vodu. Kromě toho je zasazená v nádherném, téměř až dechberoucím prostředí.

Pláž Oludeniz je také velmi oblíbená u těch, kteří si vedle slunění i rádi zasportují. Vyzkoušet tady mohou velké množství vodních sportů, jako například paragliding či jachting. Rovněž můžete absolvovat výlet lodí k vodopádu.

Pláž Paradise

Paradise, TureckoKde jinde hledat ráj na zemi, než v Turecku?! Ostatně písečná pláž Paradise, která se nachází na egejském pobřeží, zhruba 15 kilometrů od města Kusadasi, je důkazem toho, že i taková dokonalá místa skutečně existují.

Tato pláž nabízí mnoho vodního a sportovního vyžití. Naskytne se Vám tedy možnost vyzkoušet vodní lyžování nebo windsurfing. Krásy podmořského světa pak můžete objevovat během šnorchlování. Nutno dodat, že voda je tady azurově modrá, a tak o romantické chvilky u moře rozhodně nebude nouze. Pláž Paradise se může pyšnit ještě jednou věcí, a sice, že je součástí vyhlášené pláže Long Beach Kusadasi.

Pláž Patara

Patara, TureckoPláž Patara je bílá, písečná pláž, která se nachází v zálivu Turecké riviéry. Zároveň je lokalizovaná asi 5 kilometrů od ruin starověkého města Patara, po němž byla příznačně pojmenována. Pláž Patara je označována za jednu z nejlepších pláží Severního středomoří. Aby také ne, vždyť se může pyšnit prostornými, písečnými plochami, které jsou obklopeny piniovým lesem a tyrkysovým mořem.

Nutno dodat, že tato pláž je zcela přírodní a díky své velké rozloze návštěvníkům ponouká možnost příjemně strávené dovolené. Pláž Patara, která je 18 kilometrů dlouhá a 0,5 kilometrů široká, je také rájem pro milovníky surfingu. Zajímavostí rovněž je, že právě tady Karety obrovské kladou svá vajíčka.

Zatoužíte-li tedy po pláži, která se táhne do nedohledna a je lemována velkými dunami, pak neváhejte a vyberte si Pataru, v jejíž blízkosti se nachází i mnoho luxusních hotelů.

Pláže v Side

Okolí Side je proslulé tím, že je ideálním místem pro letní radovánky. Všechny tamější pláže jsou totiž tvořeny příjemnou kombinací písku a kamínků. Moře zde bývá teplé a surfaři si určitě také přijdou na své!

Side, TureckoKolem Side se nachází tři pláže, které rozhodně stojí za zmínku. V první řadě jde o západní pláž, která je unikátní nejen díky své délce, ale také čistotě, která zde panuje. Těšit se můžete i na mělké moře a jakmile budete dostatečně nabaženi teplou vodou a vlnami, odpočinout si můžete na lehátku nebo pod slunečníkem, které jsou tady během sezóny k dispozici.

Další malá pláž se nachází na východním pobřeží poloostrova. Ačkoli se velikostí nemůže rovnat výše zmíněné západní pláži, i tady budete muset čelit velkému množství rekreantů, kteří zatouží po stylovém odpočinku.

Trojici pláží v okolí Side uzavřeme pláží, která se táhne až kdesi k východu. Nutno podotknout, že pokud byste se rádi slunili na místě, které nebude přeplněno nedočkavými turisty, je tato východní pláž tou nejlepší volbou. Je sice pravda, že tady nemůžete očekávat velký komfort, jako například na západní pláži, ale pokud máte rádi přírodu a zříceniny, jistě tento malý nedostatek rádi přehlédnete. Okolo pláže se totiž nachází mnoho křovin, které mnohdy suplují chybějící kabinky. Romantické chvilky pak se svými nejbližšími můžete zažít během pozorování antických zřícenin, které se nachází kousek od pláže.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist