Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Destinace v Turecku

Turecko je místem, kde se dá neustále objevovat něco nového. Z podmořské hladiny můžete sledovat fascinující vodní svět, na souši si naopak můžete užívat hřejivého písku a pálících slunečních paprsků. Jestliže však milujete i výlety opředené tajemstvím, rozhodně si přijdete na své.

Pomodlete se v tichosti v některém z chrámů, obdivujte architektonické skvosty v podobě amfiteátrů nebo se vydejte do delfinária. Navštivte některou z námi doporučených destinací a vězte, že nebudete litovat. Nezapomenutelné zážitky čekají jen a pouze na Vás!

Alanya

Alanya, TureckoVítejte v menším letovisku, které leží kousek od Antalyi. Preferujete-li klidnější a intimnější atmosféru, doporučujeme Vám návštěvu města Alanya. Moře je tady čisté, nicméně občas se mohou objevit nepříjemné vlny. Jeho další nevýhodou je, že se rychle svažuje a nabírá na hloubce. Jakmile si dostatečně užijete relaxace v moři, zájemci mohou navštívit zříceninu staré pevnosti nebo zdejší amfiteátr.

LAST MINUTE zájezdy ALANYA

Antalya

Antalya, TureckoToto letovisko ležící u Středozemního moře je velmi často nazýváno jako „továrna na prázdninové sny“. Těšit se tady můžete na obrovské hotelové komplexy, dlouhé pláže i sportovní vyžití všeho druhu. Pokud si budete chtít oddechnout od luxusu a velkých mas lidí, můžete obhlédnout okolní letoviska, která uchvátí především milovníky přírody (národní parky) a také antických památek.

Přesto, že pozitiva jednoznačně převažují, i Antalya má několik vad na kráse – jednak je to obrovský přísun návštěvníků, který Vám tak trochu znemožní poklidně strávit dovolenou, jednak je to vlhkost a příliš teplá voda v moři. Pokud jste ale ochotni překousnout tyto malé neduhy, letovisko Vás očekává s otevřenou náručí!

LAST MINUTE zájezdy ANTALYA

Belek

Vítejte v malém letovisku, které se stalo populární nikoliv kvůli koupání a povalování na pláži, ale hlavně díky golfu! Samozřejmě ale, že u golfu nemůžete setrvat donekonečna. V tom případě Vám vřele doporučujeme osvěžení se v mořských vlnách a prohlédnutí památek, které se rozprostírají v blízkém okolí letoviska.

LAST MINUTE zájezdy BELEK

Bodrum

Bodrum, TureckoChtěli byste vědět, které město se stalo útočištěm turecké smetánky? Je to letovisko Bodrum, kde panuje mnohdy až intimní atmosféra. Toužíte-li po klidném místu, kde si budete moct odpočinout, vřele Vám toto malé přístavní městečko doporučujeme.

Pokud se rozhodnete Bodrum pouze navštívit a nesetrvávat zde delší dobu, určitě doporučujeme návštěvu starověké pirátské pevnosti, která Vám nabídne krásný výhled na moře. Shrnuto a podtrženo, Bodrum je ideálním místem pro milovníky klidu, luxusu a zajímavých míst, kterých je v okolí města opravdu hodně (za zmínku určitě stojí Efes a Pamukkale)!

LAST MINUTE zájezdy BODRUM

Fethyie

Toto populární letovisko leží stranou od rušných tureckých míst. Je obklopeno piniovými háji a horami, takže o romantiku skutečně není nouze. Adrenalinu si naopak můžete užít během letu v oblacích, který je možné si objednat ve Vašem hotelu. Můžete se těšit na bělostnou pláž, akvamarínově modrou vodu a také klid, který v jiných destinacích trochu schází! Pěkný pobyt.

LAST MINUTE zájezdy TURECKO

Kemer

Kemer, TureckoJestliže chcete strávit volné chvilky v klidném letovisku, kde Vás nebudou obtěžovat davy lidí, doporučujeme Vám návštěvu Kemeru. Město se může pyšnit výhodnou polohou (v blízkosti se nachází národní park Olimpos), avšak jeho dost výrazným mínusem je vysoká vlhkost vzduchu, která občas může připomínat prádelnu. Moře je tady krásně teplé, ale obsahuje velké množství planktonu. Jinak ale Vaší dovolené snů už nic nebrání!

LAST MINUTE zájezdy KEMER

Kuşadasi

Kusadasi, TureckoRozhodnete-li se strávit dovolenou v Turecku, pak byste určitě neměli vynechat návštěvu tohoto přístavního města, které je často nazýváno také jako „ptačí ostrov“. Zároveň se jedná o velmi populární letovisko, kde můžete počítat s příjemnými letními teplotami. Pokud se do Kuşadasi vydáte s nadějí, že budete moci relaxovat na dlouhatánské pláži, budeme Vás muset trochu zklamat. Zdejší pláže totiž nejsou nikterak dlouhé. Jejich výhodou však je, že nejsou kamenité ani špinavé. Navíc se břeh svažuje jen mírně, takže se v moři mohou bez obav koupat i děti.

Kuşadasi je často nazýváno jako „turecké Las Vegas“. Pokud Vám hazardní hry nic neříkají, můžete obdivovat historické památky v nedalekém okolí. Kuşadasi je tedy ideálním místem pro aktivní a nenáročné jedince, kteří rádi objevují okolí neznámých míst a také mají slabost pro historii.

LAST MINUTE zájezdy Kuşadasi


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist