Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Výlety v Turecku

Turecko je zemí mešit a slunce. Zároveň je bohatou pokladnicí kultur, tradic a historie, která láká k nakouknutí. Avšak Turecko je mnohem víc, než jen územím, kde Achilles čelil Trojskému vojsku; zemí, která se může pyšnit nejchutnější kuchyní světa; místem, kde na každém rohu můžete vdechovat nezapomenutelnou vůni jasmínu, nebo smlouvat s tamějšími pouličními prodavači.

Jistě, tohle všechno člověka svádí k tomu, aby se nechal zlákat všemi krásami orientu a odpočíval na některé z dlouhatánských pláží poblíž luxusních letovisek, ale byla by věčná škoda neabsolvovat i nějaký ten výlet, díky němuž poznáte Turecko i z trochu jiné perspektivy. Nechte chvíli písečné pláže plážemi, a vydejte se spolu s námi na nezapomenutelný výlet, určitě nebudete litovat!

Lodní výlet po řece Manavgat, trhy v Manavgatu

Máte-li slabost pro vyjížďky na lodích, pak Vám doporučujeme absolvovat projížďku lodí po řece Manavgat! Během tohoto nezapomenutelného výletu se dostanete až do míst, kde řeka ústní do moře. Romantikou nabytou atmosféru pak můžete ještě podtrhnout chvilkou dovádění v moři. Výlet si pak můžete zpestřit návštěvou zdejšího trhu, kde si budete moci koupit jak oblečení, tak suvenýr, který Vám vždy připomene prožité dny v Turecku. Ti, kteří se blíže zajímají o náboženství, mohou navštívit některou z mešit.

Turecký večer

Bylo by téměř trestné navštívit Turecko a nezažít na vlastní kůži alespoň jeden tradiční turecký večer. Na co se tedy můžete těšit? Obdivovat můžete temperamentní břišní tanečnice a prozpěvovat si do rytmu jistě budete během nezapomenutelné folklorní show. Samozřejmě, že nemůže scházet ani chutná večeře, během níž ochutnáte tradiční turecké pokrmy. Doporučujeme si sebou vzít pohodlnou obuv a dobrou náladu!

Delfinárium

DelfíniNezapomenutelné zážitky zcela jistě zažijete během návštěvy tureckého delfinária! Nutno podotknout, že návštěva delfinária často nadchne nejen děti, ale také dospělé. Úžasnou podívanou zažijete během delfíní show, kdy na vlastní oči uvidíte, čeho jsou tito krásní savci schopni.

Dále můžete absolvovat plavání s delfíny, které může mít velmi pozitivní účinky na lidský organismus. Jednak ve Vás tato aktivita vyvolá radost a klid, jednak může plavání s delfíny přispět ke zlepšení Vaší pozornosti a sebeovládání. Nemáte-li dostatek odvahy, abyste si s delfíny zaplavali, je tady také možnost si je pouze pohladit. Záleží jen a pouze na Vás, k čemu se odhodláte.

Pro tělesně postižené jedince je v delfináriu provozována i takzvaná „delfíní terapie“. Ta napomáhá především k rychlejšímu rozvoji učení se a k získání fyzických dovedností. Delfinárium můžete v Turecku navštívit hned na několika místech, a to například v Beleku, Side, Istanbulu, Izmiru, Kemeru a na mnoha dalších místech.

Jeep safari

Jeep safariBěhem Vaší návštěvy Turecka rozhodně nesmíte zapomenout na výlet do safari. Doporučujeme Vám vyzkoušet takzvanou „jeep safari“, během níž zažijete vzrušující a dobrodružné výlety v koloně několika jeepů (případně landroverů). Užijte si naplno projížďku lesy, průsmyky, údolími, zpěněnými proudy do úchvatných hor a poznejte krásy turecké krajiny!

 

Muzeum moderního umění

Jestliže se řadíte mezi vášnivé milovníky moderního umění, pak Vám vřele doporučujeme návštěvu muzea v Istanbulu. To bylo slavnostně otevřeno v roce 2004 a dodnes jej nikdo nenazve jinak, než „Istanbul Modern“. Výstavní prostory muzea se nachází ve dvou patrech, kromě toho však tady naleznete i obchody, restauraci, kino či knihovnu, takže o Vaši zábavu bude bohatě postaráno! Určitě nevynechejte návštěvu oddělení „Individuální imprese“, „Moderní fotografie“ či „Autoportréty“.


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Výlety v Turecku”

  1. Delfinárium Alanya Turecko 06.06.2015 v 13:45

    Nejnižší cena na trh
    Delfinárium Sealanya Alanya Turecko
    Delfinárium je vzdáleno 20 km západně od města Alanya a 40 km východně od města Side. Tento výlet je časově nenáročný a je určený pro celé rodiny. Neuvěřitelné akrobatické kousky a dovednosti delfínu nadchnou Vás i Vaše děti. Na začátku 50 minutového programu vystoupí lachtani, kteří divákům zpívají a vesele mávají. Pak přichází na řadu hvězdy programu – delfíni. Jejich dokonale vystoupení vás zaručeně pobaví. Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparáty, po celou dobu představení můžete fotografovat a natáčet. Za poplatek si můžete dopřát neopakovatelný zážitek, plavání a focení se s delfíny. Je to zážitek na celý život. Pokud máte o plavání s delfíny zájem, vezměte si s sebou ručníky a plavky. Není to úplně nejlevnější záležitost, ale rozhodně bude patřit k nejsilnějším zážitkům. Na delfíní show uvidíte delfíny zblízka. Hlediště je situováno tak, aby bylo dobře vidět z každého místa a zároveň je kryto střechou, aby na diváky nesvítilo po dobu programu slunce.
    Cena zahrnuje : Služby česky mluvícího průvodce, dopravu, vstup
    Plavání s delfíny : 120€ / cca 30 minut


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist