Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Turecko »

Dovolená v Turecku

Země, jež je symbolem střetu kultur. Toto přirovnání Turecko vystihuje snad nejlépe. Turecká republika se totiž současně rozkládá na dvou kontinentech. Evropská část Turecka se nazývá Thrákie a okupuje jihovýchodní výběžek Balkánského poloostrova. Asijská část Turecka je pak zvaná jako Anatolie a rozkládá se na Maloasijském poloostrově.

Břehy Turecka jsou omývány vodami Středozemního, Egejského a Černého moře, a tak se nelze podivovat nad tím, že sem každý rok zavítá obrovské množství koupáníchtivých turistů z celého světa. To ale není vše, čím Vás toto orientální místo může učarovat. Lidé totiž do Turecka jezdí nejen kvůli moři, ale taktéž proto, aby obdivovali nepřeberné množství antických památek, které jsou hmatatelných důkazem krutých bojů, které tady v minulosti proběhly, nebo krásnou přírodu, jež Vás přímo ponouká k tomu, aby jste ji téměř v němém úžasu obdivovali.

Dovolená v turecku

Desítky snoubenců do Turecka vyráží taktéž proto, aby si uprostřed exotiky řekly své „ano“ a zpečetili tak navěky svou lásku. Milovníci dekorací si pak budou s velkou pravděpodobností fascinovaně prohlížet tradiční koberce a ti, co mají slabost pro vůni cizokrajného koření, si v Turecku budou připadat jako uprostřed ráje.

Pokud se rozhodnete vydat se na dovolenou do některé z exotických zemí, vždy je dobré si předem zjistit něco o zdejších obyvatelích – a v případě Turecka to platí dvojnásob. Právě tady totiž žije velké množství různých etnik. Potkat se tady můžete tedy jak s bulharskými enklávy, tak s Kurdy nebo s obchodníky z různých koutů Turecka a přilehlého okolí. Právě na poslední jmenované narazíte asi nejčastěji a pravděpodobně Vás vyhledají ihned po Vašem příjezdu do hotelu. Avšak nebojte se, dá se s nimi dobře vyjednávat. Samozřejmě, že jako v jiných zemích světa, i v této zemi plné mezuinů, kteří volají k modlitbám, narazíte na žebráky či nesmělé děti. Ale nebojte se, žádné nebezpečí Vám nehrozí, stačí, když odhodíte strach a budete k nim přátelští.

O Turcích se navíc říká, že jsou velmi družní a pohostinní. Nicméně nezapomeňte, že je dobré respektovat jejich zvyky a tradice, proto se snažte být spíše konzervativnější. Pak budete mít nezapomenutelnou dovoleno na dosah! Přejeme krásně prožité okamžiky, které budou prosyceny vůní koření a východu. Turecko již čeká!

LAST MINUTE zájezdy TURECKO

Naše tipy pro dovolenou v Turecku

  • Země plná antických památek, písečných pláží a teplého azurového moře
  • Místo, kde si stovky párů řeknou své „ano“
  • Romantika jako stvořená pro novomanžele, kteří chtějí strávit nezapomenutelné líbánky
  • Ráj pro milovníky wellness procedur a lázeňských komplexů
  • Kolébka jedné z nejchutnějších kuchyní světa
  • Ideální místo pro milovníky raftingu, potápění a dalších adrenalinových sportů
  • Skvělá golfová dovolená
  • Obrovský výběr sportovních aktivit
  • Romantická dovolená
  • Ideální destinace pro svatební cestu
  • Luxusní hotelové komplexy
  • Dovolená All Inclusive


 

Turistický průvodce Tureckem!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Turecka



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist